Böyle krater yok!

Tanzanya’nın kuzeyinde yer alan Ngorongoro Krateri, yeryüzünün eşsiz güzelliklerinden biri. Tanzanya’ya yapılacak bir safari seyahati mutlaka bu krateri de kapsamalı. Neden? İşte benim görüşlerim:

ngorongoro-crater

Krateri de kapsayan Ngorongoro Koruma Alanı, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde ve koruma altında. Çünkü hem jeolojik olarak çok önemli bir alan hem de Doğu Afrika’da yaşayan pek çok hayvan türüne ev sahipliği yapıyor.

Afrika’da Beş Büyükler’i (aslan, leopar, bufalo, fil ve gergedan) en iyi ve en çok görebileceğiniz alanların başında geliyor.

Nesli kritik derecede tehlike altında olan gergedanlar tek tük de olsa hala bu kraterde varlık gösteriyor.

Ngorongoro, dünyanın en büyük bozulmamış volkanik kalderası. Dünyaca ünlü Büyük Rift Vadisi’nin bir bölümü olarak 600 metreyi aşan duvarları ve zengin volkanik yatağıyla hayvanların için muazzam bir yaşam alanı oluşturuyor ve yaban hayatını besleyerek devamını sağlıyor.

80 yıldır yapılan çok önemli arkeolojik çalışmaların sonunda ilk insanın Afrika’da yaşadığına dair ilk izler burada, Ngorongoro’da bulundu. Olduvai Gorge’daki fosillere dayanarak ilk insana ait 3,6 milyon yıllık ayak izlerinin bulunduğu açıklandı. Bölgedeki müzede bunu görmek mümkün (Olduvai Gorge, Ngorongoro’da 14 km uzunluğunda derin bir vadi).

Afrika’da hayvanların arasında insan yerleşimine izin verilen nadir bölgelerden. Kraterin olduğu alanda Maasai kabileleri yırtıcı hayvanlarla adeta bir arada yaşıyor.

Magazine made for you.

Featured:

No posts were found for provided query parameters.

Elsewhere: